|
 








|
|
Enguany la mostra es titula “Gravadors i Incisiori” i els nostres convidats seran els gravadors italians de la regió del Lazio.
Es tracta d’un segon intercanvi entre artistes gravadors de diferents països d’Europa, per potenciar l’enriquiment artístic i humà. Aquest projecte d’intercanvi es va iniciar l’any passat amb gravadors de Ceret (França) i va rebre el nom “Andata e Ritorno”.
Aquest any a l’exposició hi trobem una mostra de gravats realitzats per artistes participants en la “XIV Edició del taller de gravat de Mataró” i per gravadors italians.
Nosaltres participarem el mes de desembre amb una selecció d'estampes dels nostres artistes del taller de gravat de Mataró, en tres exposicions simultànies (una a la ciutat de Latina, l’altre al poble medieval Cori i finalment a Roma). Posteriorment aquesta exposició serà itinerant per diverses ciutats d'Itàlia al llarg del proper any (2012).
Gravat sobre plàstic
Els plàstics són uns materials molt versàtils, ja que en trobem de diferents tipologies, textures, densitats i gruixos. Presenten superfícies planes de fàcil treball i són apreciats en el món del gravat calcogràfic, experimental i docent. En el camp professional s’utilitzen poc o com a recurs complementari a l'hora d'estampar. En el camp de la investigació s’utilitzen en la recerca de nous camins per la reproducció de les imatges impreses.
Els plàstics es comencen a utilitzar en el gravat a partir dels anys 60, a mesura que es van anar descobrint aquests nous materials. En són exemples la baquelita, el nylon, linoleum, pvc, metacrilats, poliuretans, etc.
Al principi els gravadors van començar a utilitzar-los com a substituts econòmics de les planxes metàl·liques o de fusta, sobretot en la xilografia.
Actualment s'utilitzen els plàstics per a gravar fent servir tecnologia industrial (mitjançant plotters de tall, amb freses o làser) a partir de dissenys elaborats amb l'ajut dels programes informàtics.
La nostra proposta és molt més senzilla i adaptada, tenint en compte els recursos disponibles al taller de gravat de Mataró; consisteix en l'aplicació de tècniques directes tradicionals en gravat amb eines manuals (burins, puntes, punxons, papers abrasius...) o mecàniques (trepans, broques, freses i trepants percutors amb punta de carboni) per dibuixar buidant la planxa.
S'han exclòs d'aquesta experiència la utilització de dissolvents o processos tèrmics per la creació de textures sobre la superfície de la planxa de plàstic. El sistema d'estampació ha estat el calcogràfic i també s'ha utilitzat l'entintat en relleu.
Jordi Rosés
TGM
|
|

Exihitions
Mataró - Can Palauet . CAT
21 d'octubre de 2011 al 8 de gener 2012
Cori - Palazzetto Luciani.IT
Dal 26 novembre al 4 dicembre 2011
Roma- Associazione internazionale Incisori IT
dal 1 al 14 dicembre 2011
Latina- Casseta della musica IT
dal 20 dicembre al 25 gennaio 2012
production
IMAC
Script
Jordi Rosés & Pilar Lloret
Photography
Milena Rosés
Marcello Scopelliti
Armand Nuñez
Graphic design
Jordi Alzina
curator Mataró
Gisel Noé
Gemma Tro
Jordi Rosés
Pilar Lloret
Curator Itàlia
Jordi Rosés
Pilar LLoret
Massimo Pompeo
Leonardo Faccioli
Paola Pupillo
Artist Italy incisori della casetta di Latina
Alba Balestra
Franco berdini
Margaret Boberek
Renata Boero
Angela Brignone Duckert
Donata Buccioli
Virginia Carbonelli
Enrica Celli
Isabella Ciaffi
Ezio Colosimo
Elisabetta Diamanti
Fiorella Diamantini
Anna Donati
Giovenale Tresca
Leo Guida
Ugo Manciocchi
Patrizio Marafini
Gianluca Murasecchi
Luigi Romano
Angela Occhipinti
Eduardo Palumbo
Massimo Pompeo
Paola Pupillo
Daniela Quadraccia
Maria Luisa Ricciuti
Placido Scandurra
Grazia Sernia
Normanno Soscia
Marcello Trabucco
Artist Taller de Gravat de Mataró
Esther Aliu
Montse Badia
Margarita Bertran
Dolors Blesa
Montse Brullet
Ismael Cabezudo
Núria Calsapeu
Anna Carbonell
Cristina Casanova
Eduard Huertos
Núria Hurtado
Cristina Julián
Daniel Llin
Ramon Llinés
Margalida March
Mercè Montserrat
Armand Nuñez
Teresa Oller
Jordi Oltra
Teresa Pera
Carme Sanabria
Chus Sanchez
Raymon Zorrilla

|