original text  
  Close window
Murtra Edicions Intaglio Prints
 

prints

prints

prints

prints

prints

prints

Obra gràfica

 Jordi Rosés i Pilar LLoret

 La nostra història com a professionals del gravat  comença l'any 1.983 amb la fundació de L'Escola  d'Estiu Internacional de Gravat. Durant aquest període vam organitzar quaranta-sis cursos internacionals amb la participació de professorat i alumnes ( uns 800) d'arreu del món. Aquests cursos es van anar desenvolupant fins l'any 1.991, any en què finalitza la nostra tasca com a organitzadors i directors de l'Escola i comença a formar-se el nostre taller d'estampació d'obra gràfica.  Murtra Edicions es va fundar l’any 1.992 a Arenys de Munt (Barcelona) amb la participació de Jordi Rosés com a director i tècnic i Pilar Lloret com a direcció artistica i mestre estampadora. La nostra activitat es centra en l’edició d’obra gràfica original, pròpia o per encàrrec d’altri, i ens hem especialitzat en el gravat calcogràfic. Hem tingut el plaer de treballar em artistes com Ignasi Aballí , Jordi Abelló, Rafael Alberti, Sergi Aguilar, Vicenç Altaió, Dario Alvarez Basso, Margarita Andreu, Frederic Amat, Ricard Aymar, Oriol Asensio, Jordi Baguñà, Natálio Bayo, Joan Barbarà, Isabel Biscarri, Maria del Mar Bonet, Alfons Borrell, Joan Brossa, Sylvie Bussières, Ismael Cabezudo, Àlvar Calvet, Cristina Capella, Miguel Ángel Collazos, Albert Coma Estadella, Manel Cusachs, Jordi Cuyàs, Domènec, Santi Erill, Luís Maria Fuente Garate, Josep Maria Galcerán, Jaime Gallego, Carme Garolera, María Girona, Josep Guinovart, Concha Jeréz, Carme Julià, Jamie Kutner, Antoine Laval, Antoni Llena, Daniel Llin, Robert Llimós, Xavier Mallofred, Cori Mercadé, Eva Marín, Manel Margalef, Joyce Majiski, Josep Martínez Lozano, Carme Mas, Julià Mateu, Fina Miralles, Camila Monasterio, Dani Montlleó, Begoña Montalban, Elisabeth Net, Bruno Oller, Jordi Oltra, Pablo Palazuelo, Eduard Par, Ester Partegàs, Carlos Pazos, Javier Peñafiel, Perejaume, Fèlix Plantalech, Massimo Pompeo, Gemma Pont, Ita Puig, Carles Pujol, Xavier Ubach, Albert Ràfols-Casamada, J.M. Riera i Aragó, August Rosell, Jordi Rosés, Oriol Sabat, Glòria Safont-Tria, Mireia Sallarés, Roser Sallés, Antonio Saura, Claret Serrahima,  Francine Simonin, Melinda Schawel, Hugo Solschak, Antoni Tàpies, Josefa Torres, Alicia Vela, Mònica Vilert, Zush.

Arrel de la nostra experiència com a organitzadors de l'Escola d'Estiu Internacional de Gravat i d'haver impartit cursos monogràfics a Itàlia i a l'estat Espanyol,  l'any 1.997 vam reprendre la nostra acció dins l'ensenyament dirigint els cursos de gravat del Patronat de Cultura de Mataró, on actualment impartim tres nivells de gravat dos dies a la setmana.

En els darrers vuit anys hem col·laborat amb Joan Barbarà en el seu curs de gravat a la Fundació Joan Miró de Palma de Mallorca combinan-to  amb el nostre curs de gravat a color. Aquest estiu tambè tenim programat impartir un curs de gravat matèric al Yukon (Canadà)

A conseqüència del treball didàctic hem muntat i coordinat les exposicions titulades El gravat, Prova d'estat i El signe de les mans  que des de fa sis anys recorren el nostre país. També em coordinat les exposición titulades Mostra de gravat, gravat no tòxic, Gravat matèric, La dificultat,  per el Patronat de Cultura de Mataró.  Com a acompanyament d'aquestes exposicions hem publicat varis manuals de gravat que duen el mateix nom.  

A nivel d’editors hem coordinat el cicle d’exposicións i conferencies de la carpeta de gravats  titulada Incendis, F.Amat-V.Altaió que vàrem presentar a la Fundació Mies van der Rohe  Barcelona i a onze museus mes de Catalunya.

 Arenys setembre 2006

 

production

Ajuntament d'Arenys de Mar

Centre Cultural Calisay

Concept

Jordi Rosés

Pilar Lloret

Graphic

Murtra Edicions

Photography

Milena Rosés 

Artists

Frederic Amat

Perejaume

Massimo Pompeo

Jordi Rosés

Melinda Schawel

Francine Simonin